Byråkrati 2

Jag har alltid trott att julmirakel bara inträffade i sagor men nu har det i sanning skett ett under!

Jag ringde till CSN för att prata med en av deras väggar (telefonist/vägg/gråsten/häftapparat, samma sak på CSN) om att min ansökan om studiemedel för vårterminen kommit bort.
Fick först prata med en äkta anställd som förklarade att eftersom jag först ansäkt för höstterminen och sedan skickat en ny för höst- och vårterminen så tog dom bort den sistnämnda, "men deeeeet har vi informerat dig om". Av någon outgrundlig anledning så kände jag mig inte informerad om saken, visst kan jag vara disträ men jag tror att jag skulle lägga märke till den subtila skillnaden mellan att ha en inkomst och att inte ha det. Iallafall så var det på det viset men jag skulle kunna få prata med en kollega. Ja tack!

Kopplades, antagligen tillbaka i kön, och efter en stund svarade en praktikant (gissningsvis) på andra sidan.
"Hej, mitt namn är Henrik vad kan jag hjälpa till med?"
Jag förklarade mitt läge och det som avslöjade att han var ny i branschen var att det fortfarande fanns en liten antydan till att hans förmåga att känna empati med andra människor inte var död än. Hoppets gnista tändes hos mig och han bad om att få kika på det där och se vad han hade befogenheter att göra så skulle han ringa upp mig igen.
Efter ca 10 minuter började jag tänka "Niclas, din idiot! Du är ju van sånt här. Du vet att han aldrig kommer ringa!", men tydligen hade inte Henrik samma Mediamarkt-inställning till livet som alla andra på CSN. Några minuter senare ringde han nämligen upp och sa att det inte var några problem, han ville bara att jag skulle hänga kvar till han gått igenom detaljerna och sett till att allt var fixat!

Efter ett par minuters mumlande för sig själv talade han upp och utbrast "Sådär, nu är det fixat. Du kommer få studiemedel för vårterminen också!"


Hallelujah!

Byråkrati 1

Fick ett brev idag med en faktura på fordonsskatt för MC som jag sålde för två veckor sedan. Tänkte givetvis att det bara var att kasta den men jag ringde Transportstyrlsen ändå för att vara säker.
Det svarade en kille där och jag förklarade mitt ärende och sa något i stil med "Jag tänkte bara höra ifall ni vill veta att jag fått den och kastar den ifall ni behöver annulera något", men tji fick jag!

Resten av samtalet löd ungefär såhär:
- Ja, jag ser här att du sålde fordonet den 3 December.
- Stämmer! (tänkte att nu är det grett)
- Nej men då är det så att det är den som står som ägare den sista November som ska betala fordonsskatten.
- Jaha! Så man betalar alltså skatten i efterskott? (fortfarande oberörd)
- Nej man betalar i förskott, men eftersom du ägde fordonet den sista November så är det du som betalar för det kommande året.
- FÖR ETT FORDON JAG INTE ÄGER?! (inte längre oberörd)
- Japp, så säger trafikskattelagen.
- Jaha, tack då.
- Tack hej!

*klick*

Han lugnade mig dock med att jag kommer få tillbaka skatten om han ställer av fordonet och man brukar ju ändå inte ha en MC påställd över vintern. Varpå jag svarade "Nej, det är sant." men tänkte "Håll käften!"...

Adventa på mig!

Snart har ännu ett år flugit förbi och det märks att tiden börjar bli less på att kalla sig 2009 för nu har den verkligen spurtat mot slutet! En klyscha gammal som gatan men, vart tog tiden vägen (det sade säkert den gamla gatan också)?!
I morgon har jag varit på Jämtkraft en hel månad och det känns som att det var i måndags jag fortfarande ringde runt och letade praktikplats.


Livet leker iallafall! Det är gött som fan!

Jag har nämligen till slut blivit av med min förkylning, till och med hostan är så gott som obefintlig. Därav kunde jag träna mitt första pass igår på vad som känns en evighet, och förhoppningsvis kan jag komma igång med träningen igen nu. Blir väl lite festande i jul/nyår så träningen blir kanske lite lidande där, men träningsåret 2010 ska definitivt börja bättre än det nuvarande då jag bröt handleden efter sisådär 13 timmar in på året.


Jag har äntligen lyckats få ihop ett band igen!! Känns så jävla bra, det är första gången som jag varit med i ett band där syftet är att försöka komma någonstans med musiken. Tidigare har det bara varit ett hopplock medlemmar inför en musiktävling eller någon liten spelning.
Vi har från och med i morgon dessutom en replokal att hålla till i, allt flyter på!


Måste förresten passa på att gnälla lite också. Jag beklagade ju mig tidigare över att CSN tydligen tyckte att jag inte behöver få någon utbetalning av studiemedel nu i December av någon outgrundlig anledning. Detta var fel.
Det dom däremot tycker är att om jag skickar in en ansökan om studiebidrag för en termin och sedan ändrar den så att den ska gälla för två terminer så ignorerar dom mitt önskemål och låtsas att jag får precis som jag vill.
Kontentan är alltså att jag inte får några pengar i December för att jag inte har sökt om dom...
Lustigt, inte sant?
Och jag vet inte om jag kanske nämnt det tidigare men det är ingen smidig process att söka om studiemedel för min utbildning efter som allt måste skickas via post fram och tillbaka. Medtag även i beräkningarna att det är ungeför 17000 blanketter som skall fyllas i och skickas i en slumpmässig ordning, och om jag någonstans skickar ett brev i fel ordning eller på fel klockslag så nollställs alla mina ansträngningar och jag måste skicka om alla brev, i en ny slumpmässig ordning.

Varför?
Det bara är så...


Men men, nu äre snart jul!

Afton

Siken var över idag och fick lite pisk i Magic, dubbelt upp dessutom!

Det var väl egentligen allt jag ville skriva men jag knåpar ihop några rader till.

Såg precis en RIKTIGT bra film, District 9. Rätt annorlunda men jävligt klockren. Den hanlar om en population rymdvarelser som har bosatt sig i slummen i Johannesburg men på grund av klagomål från lokalbefolkningen skall de flyttas därifrån. Rätt mycket dokumentär-feeling över filmen.
Rekommenderas varmt!

Förkylningen, som är av den tjurigare sorten, har inte riktigt valt att släppa mig ur sitt snoriga grepp än men det börjar närma sig. På måndag åker jag på praktiken oavsett hur jag mår tror jag, kan ju inte slösa bort den på att sitta hemma och hosta!

Fick förresten sälja motorcykeln i Torsdags, kändes rätt vemodigt att behöva skiljas från den men studentlivet börjar ta ut sin rätt och ekonomin håller inte riktigt eftersom CSN tycker att det räcker med att få ett studielån i November som man sedan ska klara sig på till mitten på Januari. Själv är jag av en annan uppfattning och tycker att 7800kr till två månaders hyror och mat är tajt nog, sen gör ju julklappsinköpen att lädret i plånboken luftas ännu lite mera vilket leder till att ens finansiära pondus krymper ännu lite mer. Men vad vet jag, jag är ju bara en student.

Gnatt på er!

Magic- the gathering!

Ett gammalt samlarkortspel som går ut på att man är en trollkarl som med hjälp av sina kort uppbringar olika monster och besvärjelser som man använder sig av för att besegra sin motståndare. Sjukt nördigt och barnsligt roligt!
Det var detta spel som jag och Siken för första gången provade igår. Det kommer garanterat bli fler sådana matcher inom kort.

Planerna som tidigare smeds gällde en nystart av ett band. 3 av 4 medlemmar är rekryterade och klara.

Idag vet jag inte alls vad som händer än så länge, lite gitarr förmodligen och kanske en Magic-sväng. Man vet aldrig...

En dröm.

Planer smids...

Ännu en dag i hemmet lugna vrå

Fortfarande förkyld och hemma, håller tummarna för att det vänder snart.

Har inte gjort särskilt mycket idag heller, suttit vid datorn, lyssnat på musik, spelat gitarr och kikat lite på motorcyklar. Det gamla vanliga alltså. Snart kommer Tomas och Ogan över och ska kika på Watchmen iallafall, det kan ju bli rätt nice!

Nu har det börjat adventpyntats lite här hemma, kan tyvärr inte ta åt mig så mycket av den äran då det är Nattis som gjort det mesta. Än tycker jag att det känns länge kvar till julen!

Förutom julmaten så är väl det jag ser fram emot mest nu den årliga "hemvändarfesten" på Hotell Hammarstrand på juldagen. Det är få evenemang som jag uppskattar så mycket som "Juldan i Hammarn".

På fredag åker vi till Hammarn igen iallafall eftersom jag med största sannolikhet skall sälja min kära motorcykel på lördag, känns lite småtungt att göra sig av med den men med studielån blir man inte rik och jag behöver lite extra pengar såhär i julyran. Får se det på det ljusa sidan, det är bara att börja leta något nytt nu! :-)
Även nästa helg åker vi till Hammarn eftersom vi är bjudna på julbord på fredag kväll, dessutom ska Nattis på möte på söndagen. Ett hiskeligt rännande med andra ord!

Upptäckte precis att någon försökt ringa mig 3 gånger på jobbtelefonen idag som jag haft liggandes i jackan. Det var ju inte så bra, i synnerhet inte eftersom jag inte ser vilket nummer det ringts ifrån. Ska ta och byta ringsignal till något som faktiskt går att höra nu så återkommer jag kanske med mer här senare!

RSS 2.0