Vad jag gör?

Jo det ska jag tala om för er! Jag dricker en (1) öl och lyssnar på http://open.spotify.com/track/3ZvYhbTmbpyyYAXtJKYu4I

Rekommenderas!

Skönaste låten evahh!

KyzZAah!

Lustig reklam.

Såg precis en chokladreklam. Vet ni vad den chokladen var? Ni kan aldrig gissa...

OÄNDLIGT FÖRFINAD!

Fattar ni hur sjukt bra något som är "oändligt förfinat" är? Jag fattar personligen inte hur det kan vara oändligt förfinat så länge det finns tid kvar. Om den inte är fulländad då såklart. Men är det inte då bättre att i reklamen säga "den fulländade chokladen". Jag menar, vad finns det då för anledning att ens ha kvar alla andra choklader?
Om jag fick välja mellan vanlig choklad och FULLÄNDAD choklad skulle jag inte ens fundera på saken. Vem vill ha dåliga grejor liksom. Jag vet förresten vilka som skulle sälja den vanliga chokladen... Mediamarkt.

Jag vill ha mer oändligt förfinade prylar. Hur skulle en sådan cykel se ut? Tänk att få lägga vantarna på en oändligt förfinad jacka!
- Sjysst bil!
- Jepp, den är oändligt förfinad.
- Shiiiit....

Oändligt förfinad.

HA! Eller något som är oändligt förfulat. Måste ju se sjukt roligt ut.

Ändligt förfinad då? Typ lagom? Meh.

Torsdag.

Om torsdag skulle vara en maträtt så skulle den vara soppa. Det är inte den sämsta av rätter men oftast är den rätt tråkig och otillfredsställande. Någon enstaka gång kan den dock överraska om den förbereds och tillagas på rätt sätt. Soppa består ofta av rester från tidigare måltider som man vill bli av med innan fredagen, som är dagen med guldkant. Denna vecka kommer dock lördagen överstiga alla andra dagar! Tänk er en maträtt som likt en reverserad boggart (Harry Potter) tar skepnad av den maträtt man gillar allra mest!
På lördag är det nämligen Halloween och det tänker vi fira med en supé av utsökta människor och delikat stämning. Måhända att det på smörgåsbordet serveras rätter som kanske inte passar så bra tillsammans men lyckligtvis plockar man bara av det man gillar och om olyckliga omständigheter råder och något skulla skära sig ska vi nog kunna reda upp det ändå!

Nog med matpratet!

Ni har säkert undrat varför jag varit frånvarande under så lång tid och om sanningen ska fram så har jag fått en hel del aggresiva påtryckningar, ja till och med hot, från TV3. Tydligen så sjönk tittarsiffrorna så drastiskt under mina bloggarkvällar att de blev tvugna att köra repriser på Svenska Hollywoodfruar, och en viss empati känner man väl för sina medmänniskor som blir passivt hjärnskadade av Anna Anka och gänget.
Men jag känner också ett ansvar för mina trogna läsare som står vid min sida och bara väntar på att få chansen att visa sin tillgivenhet och förtjäna min gunst!

Men nu är jag tillbaka!

Hörde förresten en fantastisk kreation på radion idag. Tyckte dom kallade det för en låt men jag kan ha hört fel. Det var en slags obskyr hymn av leda och ångest framförd av rikssadisten Markus Krunegård, han kallade sitt epos för "Livet är ett disco". Känslan som spreds i min kropp var ett slags potpurri av vemod och magsjuka. Måtte ni aldrig utsättas för detta otyg!

Skrev ett inlägg för länge, länge sedan om rökning. Och detta är ett ämne som fortfarande retar mig något otroligt mycket. Jag kan inte förstå hur någon kan tillåta sig själv att vara slav under en substans! Jag var en gång tvungen att bära linser.
Varje dag utan undantag hade jag mina linser, när jag skulle åka någonstans var jag tvungen att komma ihåg linserna, när jag hade slut på linsvätska kunde jag behöva be någon köpa det åt mig då jag inte själv hade möjlighet. Detta beroende betalade jag 24000 kronor för att bli av med. Visst är det skillnad att operera sig för att få sin syn korrigerad. Men oandrasidan besvärades jag ytterst sällan av att inte se, jag hade ju alltid mina linser. Jag gjorde det för friheten. Friheten att slippa vara bunden av något, att alltid slippa ha det i åtanke, att slippa packa ner den lilla extra saken, att slippa spendera 30 sekunder varje morgon och kväll med att fixa linserna.
Det är därför helt och håller obegripligt för mig att det finns folk som BETALAR pengar, mängder av pengar, på en last som inte gynnar dem överhuvudtaget. Det finns bara nackdelar. I mina ögon är detta folk en aningen dummare än alla andra, och då menar jag inte att jag kan mer saker än dom eller har bättre logiskt tänkade oller liknande. Jag menar bara att man dagligen utsätter sin kropp för ett gift, för att man en gång fick ett rus av det. Frivilligt.
Nu har jag ingen erfarenthet av tobaksmissbruk men jag gissar att det för de allra flesta bara är en trivial grej som bara sker på rutin efter ett par år. Och det är ju liksom inte subtila effekter som ingen märker dessa varor har på dig. Jag kan helt ärligt och uppriktigt säga detta, och jag vet att otaliga människor där ute håller med mig, rökare luktar skit! Inte bokstavligt skit som i avföring men i min näsa är stanken minst lika vedervärdig. Och snusare... Det måhända att ni inte luktar lika illa, men ni är fula! Japp, jag sa det! FULA! Av två anledningar; för det första finns det människor som verkligen inte passar med en prilla under läppen, ni ser skrattretande ut. Det finns en anledning till varför små barn låtstassnusar med godis under läppen och skrattar åt varandra, det ser helt enkelt så jävla löjligt ut! Och för det andra så får ni gula tänder! Det är inte en myt som tandläkare berättar för att avskräcka er, det är sant och det ser förjävligt ut. Jag kan dock säga att snusare i regel klarar sig bättre undan, en del klarar faktiskt av att hålla en god tandhygien trots snusen och rätt många ser inte så illa ut heller, inte värre än vanligt iallafall.

Hade inte tänkt att skriva sådär mycket om tobak men det finns nog inget annat ämne som kan reta upp mig så enormt och när jag väl börjar är det svårt att få stopp. Jag skulle gladeligen fylla din skärm med antitobakspropaganda men jag avstår.


Så till er som, liksom jag, inte förstår detta vansinne vill jag skänka en storslagen hyllning.
Och åt er andra, ingenting alls.

Inspiration/utmaning

Brist på inspiration är nog något som drabbar alla lite titt som tätt. Just nu är jag nere i en inspirationssvacka rent generellt; bloggandet går tungt, dagarna fylls med allt för få aktiviteter och, sist men inte minst, så börjar maten kännas så enformigt tråkig! Idag blev det dock ändring på det! Med maten alltså...
Idag testade nämligen jag och Nattis en maträtt någon av oss testat förut: Baconlindad kycklingfilé fylld med vitlöksost, till det råstekte vi potatis och såsen till bestod av skyn från kycklingen + grädde och mera vitlöksost. OCH HIMMEL VAD GOTT DET BLEV!
I morgon tänker vi inte heller vara sämre, då ska vi testa ett recept med "vitlöksspäckad chiliglaserad kotlettrad". Låter inte det alldeles formidabelt gott?

Vad sägs om en utmaning!
Under nästa vecka då både jag och Nattis är hemma så får ni hitta/hitta på maträtter vi ska äta. Inom vissa rimliga gränser då givetvis, jag tänker inte åka till sibiren och plocka tallbarr för att kunna göra en gelé till mina gepardkotletter. Jag tänker heller inte göra en korvfärspaj med vaniljsalsa bara för att ni tycker att det verkar skoj.
Maträtterna behöver absolut inte vara avancerade och lyxiga, huvudsaken är att det inspirerar mig att testa nya saker.
Givetvis kommer jag att blogga om hur det går och för att göra det ännu lite roligare kommer jag att dokumentera tillredningen av maten med bilder och EVENTUELLT filmer. Sedan redogör jag pris, tidsåtgång och självklart vad jag tycker om rätten!
I den negativa anda som vintermörkret för med sig hyser jag inga större förhoppningar om att få förslag som täcker hela veckan och om det blir så att jag får hitta på min egna mat någon dag kommer den rätten då inte dokumenteras.

Kom igen nu! Något tips måste ni ju sitta på, jag kan slå vad om att åtminstone 70% av er äter varje dag! Kan det vara så att du har en specialkryddning på köttfärs? Gör din farmor kanske utsökta potatisbullar? Eller är det kanske så att du i fyllan och villan en gång läste fel på kryddburken och skapade ett ofrivilligt mästerverk?


Kör hårt!

Nära ögat!

Ja ikväll var det nära att det inte blev något bloggande. Avsaknaden av inspiration blev nästa för stark. Jag tror bestämt min musa tagit ut helgen i förskott och fylleknoppat i någon buske här utanför. Vet inte om gamla grekiska gudinnor sysslar med sådant i och för sig, vet oandrasidan inte om dom lägger ner energi på någon flintskallig bloggare som sitter i Torvallaghettot och känner sig gangsta heller.
Måste ju passa på att fråga er wiggahs där ute, vad tycker ni om min nya stylez y'all?


WAZZAP MA HOMIEEZ?!

Jag vet inte riktigt själv, känns som att jag kan gick lite för långt med "50 Cent"-tatueringen på armen...
Men men, ska man bo i Ängsmon gäller det att smälta in. Ni har väl alla hört hur det går till här får jag hoppas?
Om inte, låt mig presentera........ BIG NICK OCH MANIAC!


Jag tror jag fegar ikväll och låter det här vara allt för nu. Slängde ju trots allt in ett tidigare idag också.

Stay gangsta!

Affärsförslag 1.

Men anledning av att armbrytningen tagit ut sin rätt på mina armar och leder i armarna så hoppar jag över träningen den här samt nästkommande vecka. Detta gör att jag har ännu mer tid att sitta och hitta på dumheter vid datorn. Den första kommer här...

Funderade på det här med att man inte får mata djuren på djurparkerna. Förstår ni hur mycket pengar dom skulle kunna tjäna på att byta ut dom skyltarna mot skyltar som säger att man faktiskt FÅR mata djuren! Dels skulle dom tjäna in massvis med pengar på all mat, du skulle till och med kunna sälja mat till besökarna så att dom i sin tur fick mata djuren! En av deras största utgifter skulle alltså vändas till en inkomst!
Tänk också alla barnen! Vad roligt dom skulle tycka det var att få se hur riktiga djur beter sig när dom äter sina middagar! För att exemplifiera detta ytterligare så tänkte jag mig en skolelev som varit på klassresa och sedan ritat och skrivit om detta i sin berättarbok.

Den här eleven till exempel föredrog Bamse framför Bambi:

Tack för mig!

Eureka!

Eller, "jag har funnit det" som det betyder på svenska. Det var ordet som Arkimedes påstås ha uttryck när han lade sig i sitt proppfulla badkar, som med anledning av detta svämmade över. Genom att mäta hur mycket vatten som svämmat över kunde han kunde han då definiera en princip som löd "En i en vätska nedsänkt kropp påverkas av en lyftkraft, som är lika stor som tyngden av den undanträngda vätskemängden.". Till följd av detta skall han alltså sedan ha sprungit spritt näck genom stadens gator, hojtandes: EUREKA!
Det han då inte visste var att hans upptäckt skulle ha en ännu större inverkan på vår tids historia, han skapade nämligen en rubrik till mitt inlägg för dagen!

Vad har nu detta med mig att göra kanske ni undrar? Jo jag har också, av en ren slump, gjort en stor upptäckt...
Jag har hittat ett sätt att tillreda dom fördömda rallarhalvorna*, inte bara ätbara, utan goda också!
Det var min tankspriddhet som ledsagade mig på vägen till storhet. Jag hade nämligen tidigare under dagen smörat, ostat och skinkat en rallarhalva men av en, inte särskilt intressant, anledning så ångrade jag mig och lade den i kylen. Jag plockade under kvällen fram mackan igen och tänkte att om man körde med i mikron några sekunder så blir nog brödet lite saftigare.
Ni som inte känner mig så väl kanske inte har lagt märke till att min hjärna har en del små buggar som tyvärr ingen uppdatering lyckats råda bot på än så länge. Detta resulterade idag till att jag istället för att värma smörgåsen i 10 sekunder värmde den 100 sekunder! 0 är i vanliga fall inte något märkvärdigt men just i detta fall blev denna gamla arabiska innovation nyckeln till min framgång. För där någonstans i mikrons fantastiska värld utvecklades min simpla smörgås till något magnifikt! Lite som att Charmander skulle hoppa över Chameleon och transformeras direkt till Charizard!
(vid det här laget i mitt bloggande börjar jag precis inse att magin i det här stycket kommer bli svårt att upprätthålla när jag nu ska beskriva min uppvärmda surdegsmacka med ost och skinka)
Skapelsen som nu tagit form kan närmast beskrivas som en TOAST (förstog det, finns helt enkelt inget magiskt ord för "varm macka"), den var iallafall god...


Jahaja, det blev ju som det blev det där.


För att ytterligare beskriva min hjärndefekt kan jag ju berätta att den är av sådan art att den får mig att göra saker som att, bland annat, stoppa saker på fel plats (inga snuskskämt tack...). En gång, som exempel, satt jag framför datorn hemma på Rävanäset och hör mamma ropa från köket "VEM ÄR DET SOM HAR STÄLLT MJÖLKEN I SKAFFERIET?!".
Det lustiga är att jag inte ens minns att jag gör det längre, jag skakar bara på huvudet och accepterar att det förmodligen var jag eftersom ingen annan varit hemma på hela dagen och mjölken fortfarande är kall. Liknande accidenter har flera gånger inträffat och det kan vara allt från fjärrkontroller till t-shirtar som mystiskt försvunnit för att sedan hittas på någon oförklarlig plats.

Men en gång höll jag dock på att få min hämnd!

Det var en gång i det forna Sovjetunionen, dimman låg tung över skyttegravarna och från horisonten hördes pansarvagnarnas isande ljud när sten maldes till grus under deras larvfötter. Jag vaknade kallsvettig upp när ljudet från flyglarmet plötsligt började eka mellan fordonen i vår konvoj. NÄRÅ!
Det var faktiskt här hemma i våran lägenhet i Torvalla som episoden utspelade sig. Jag hade precis klivit upp och skulle göra mig lite frukost, Nattis hade redan gått på praktiken. Och vad för jag se när jag öppnar dörren till kylskåpet? Där står smörförpackningen öppnad med smörknivet nerstucken och locket ligger på diskbänken!
Ni kan inte föreställa er tillfredställelsen jag kände då! Jag skulle äntligen få känna samma segervittring som alla andra erfarit medan de spydigt frågat hur saker hamnat där de är. Jag kunde knappt vänta på att Nattis skulle komma hem. Timma efter timma passerade. Jag blev allmer rastlös där jag satt och föreställde mig hennes snopna min. Plötsligt hör jag det ljud som i min öron låter som en symfoni av änglar, dörren öppnas...
För att invagga henne i falsk säkerhet lägger jag band på mig och frågar om hennes dag etc. Till slut kan jag inte hålla mig och med en underton som skriker "HAHA! IN YOUR FACE!" konfronterar jag henne angående smöret.
Kan ni gissa vad hon svarade?

- Ehh va? Jag åt inget bröd till frukost!

Mitt hjärta sjönk.
DET VAR ALLTSÅ JAG SOM GJORT DET NÄR JAG ÅT MITT KVÄLLSFIKA DAGEN INNAN!
Man pratar om att snubbla på mållinjen. Jag snubblade, tappade balansen, for över på grannspåret, ramlade ner i vattengraven och blev översprungen av 8 kenyaner...

Nu får det vara nog för idag. Nu är jag deppig och tänker tröstäta mikrade rallarhalvor.


Jag vill förresten passa på att tacka så mycket för de vänliga orden i kommentarerna!
Paulin och Erika, jag har inte mycket att erbjuda men nu är ni åtminstone länkade till från min blogg! :-)

Och till Olle angående ditt förslag om att tjäna pengar, jag räknade på det och med min blygsamma besökarskara skulle jag tjäna ungefär 14 öre per dag. Detta genererar en årsinkomst på 51 kronor om jag bloggar alla 365 dagar. Förhoppningsvis hittar jag ett annat sätt att försörja mig på!

* - se mitt inlägg från den 19/10

Dumt gjort!

Försäkte vara lite lustig när jag skrev förra inlägget. Lyckades i och för sig (ego) men det jag glömt var att blogg.se är segt som snor den här tiden på kvällen. Detta ledde givetvis till att jag fick sitta och reta upp mig på eländet i eoner. "Segt snor" eller "seigt snørr" hette förresten ett godis som jag käkade någon gång när jag var liten. Tror det var norskt eller danskt och på påsen var en bild på en älg om jag inte minns alldeles galet. Lustig namn iaf, säkert gott också!

Kom att tänka på en annan sak också när jag satt och väntade på att någon skulle veva igång maskineriet på blogg.se igen efter mitt förra, ack så korkade, inlägg (jag hann som ni förstår tänka en hel del).
- Hur kan det vara så svårt att ha en sida som klarar belastningen ordentligt. Vi lyckades ju faktiskt skicka en människa till månen för 40 år sedan!
Tänker på det rätt ofta faktiskt. Det är otroligt hur många simpla saker känns irriterande dåligt gjorda när man ställer det i relativitet till månlandningen. Kolla bara på en dator, hur ofta fungerar en sådan felfritt?
Vi behöver inte ens sträcka oss till en såpass avancerad maskin med mikrokomponenter för att inse att utvecklingen stannat. Testa att försöka få igenom ett ärende hos CSN bara, där kan vi snacka grottmänniskor! Jag har hört ett rykte om att tiden där går så långsamt att deras anställda faktiskt blir YNGRE av att sitta där? Ja, jag vet ju inte om det är sant...


Nu är klockan 21.00 och det betyder att 89% av Sveriges alla kvinnor sitter som klistrade framför TVn. Det är ju nämligen Desperate Housewives! Nu kanske ni tycker att jag låter ovetande och negativ mot det här programmet men så är inte fallet! Jag är inte ovetande...
Jag har nämligen sett snart 4 säsonger av serien! (jag ber härmed om ursäkt till alla, typ 2, som haft någon som helst respekt för mig eller rent av sett upp till mig tidigare) Men det är sant, jag har dragits ner i träsket som är Desperate Housewives. Och med dragits menar jag inte av den fängslande handlingen, utan bokstavligen draaaaagits av min flickvän. Och med träsk menar jag inte att det är svårt att ta sig ur, jag menar att det är grönt illaluktande och äckligt!
Okay, riktigt så farligt är det inte. Ibland kan det faktiskt vara rätt underhållande men jag kan ju informera er lyckliga själar som inte sett det att testosteronet inte direkt rusar av intrigerna. Snarare tvärtom faktiskt, östrogenet börjar känna sig kaxigt och försöker ta över min kropp genom att lura min hjärna att se allt damm på golvet för att försöka locka fram städsuget!
När detta händer brukar jag medicinera mig med att dricka brännvin, spela Manowar på fet volym och skrika one-liners ur den 300 medan jag sparkar på inredningen.
Ibland.Såg förresten precis på facebook att någon tagit ett online-graviditetstest och det visade sig att hon var gravid och väntade en videokamera. Bra jävla skit! Det är alltså där att utveckling som borde ta oss ut på äventyr genom kosmos hamnat. Inte undra på att det blir som det blir.

Suck.

Ordfrist/brist

Blir nog inget långt inlägg idag, vet inte hur långt orden räc

Well hello Pain, i've been expecting you...

...sa jag under och efter dagens träningspass. Tyvärr hånlog jag inte som actionskurkarna gör. Jag såg ut såhär:

Men efter en lång varm dusch blev det bättre och nu är det faktiskt hyfsat igen. Har dock kommit fram till att jag MÅSTE lägga om träningen. Men hur?!

Jag har kommit fram till att mina dagar är ungefär 6 timmar lång. Det är timmarna från att Nattis kommer hem från praktiken tills hon går och lägger sig. Resterande 10 är bara transportsträcka. Jag äter, sitter vid datorn, äter, pluggar och sitter vid datorn. Det är vansinnig tråkigt och frustrerande att inte ha något att göra på dagarna. Det ska bli så otroligt skönt när jag får börja praktisera! Blir ju dessutom en vecka tidigare än väntat! :-)

Åt precis en macka av märket "Rallarhalvor", det är bröd för en riktig skogshuggare det vill jag lova. 114 % fullkorn! Detta står bland annat att läsa i innehållsförteckningen: Fullkornsrågmjöl, vatten, bark, jäst, betong, E451 (stabiliseringsmedel), E14 (riksväg), salt, rågfibrer och käftsmäll.
Som ni ser är det här ett bröd utöver det vanliga, smakar räv, är segt som fura och mättar som tvättsvamp. Men nyttigt är det!

Här är introlåten från en riktig gammal klassiker: YEAH!
Jag menar vilken one-liner i världen slår "Nu blir vi farliga!"
Episkt är vad det är.


'tis over now.

Nu äre klart!

Praktikplatsen är spikad. Har precis pratat med Micke på Jämtkraft igen och bestämt att jag börjar vecka 47.
Ringde direkt till Lasse på Milko av avsade mig platsen där, kändes lite taskigt faktiskt efter studiebeöket och allt. Men men, nu är det gjort och allt känns asbra!

Söndag kväll!

Nu är jag tillbaka i Östersund efter en helg i Hammarn. En alldeles förträfflig helg dessutom. Vi for upp till Johannes och Sofia på fredag kväll och kikade på "Fast and Furious" som är film nummer fyra i serien. Nu kanske ni tänker "Vafan det är ju första filmen!" men så är inte fallet, den första heter nämligen THE fast and THE furious. Stoooor skillnad! Nåväl, den var dålig. Sällskapet var trevligt dock så det kompenserades.

På lördagen blev det en helkväll på Gulldalen hos Micke och Marie. Vi blev först bjuden på jättegod mat och sedan satt vi och surrade och spelade monopol till sena natten. Det var sådär "äckligt parmysigt" som Marie så delikat uttryckte det. :-) Jag ser fram emot fler av dom kvällarna! Det bör väl även tilläggas att jag vann monopolet, STORT! Trots att jag inte spelat det på åtminstone tio år. Men det klart, det är svårt att överlista en sån lysande strateg, speciellt när jag besitter en närmast övernaturlig förmåga att kontrollera tärningarnas valörer. För er som inte förstog sarkasmen så hade jag bara en jävla tur helt enkelt. :-D
Jag är nog inte rätt person för sådana spel dock, fick nämligen så jävla dåligt samvete när någon blev bankrutt för att denne råkat hamna på en ruta med mitt hotell så att jag i det längsta försökte göra dealar för att täcka upp skulden, även om jag förlorade på det. Sen är det iofs jävligt tråkigt om man åker ut efter en timme och sen får sitta och titta på i resterande 138, eller vad det kan ta att fullfölja ett spel.
Kul var det iallafall!

Åkte in till stan tidigt idag för att hinna iväg på armbrytningen också. Fan vad dålig jag är på det! Jävligt skoj dock, och jag antar att det kommer släppa när man börjar få in tekniken lite bättre. Men det känns som att det kan bli en smärtsam väg innan man nått dit. Kunde knappt ta av mig jackan när jag kom hem efteråt. Det blev en lång varm dusch för att återhämta lederna.

Det verkar förresten som att det är klart med praktikplats för mig. Det mesta har löst sig på Jämtkraft nu och jag var där på studiebesök i två timmar i fredags. Verkar som att det kan vara ett riktigt roligt och intressant jobb. Kommer nog vara lååååååååååångt ifrån fullärd efter dom här 30 veckorna, om man ens någonsin kan bli det.
Automationstekniker är nog det jag kommer att kunna titulera mig som ifall jag skulle arbeta med detta iallafall. Framförallt inriktad på fjärrstyrning och övervakning av fjärrvärme då på Jämtkraft. SKOJ SKOJ SKOJ! :-D


En annan phett jävla sjukt kul grej är att jag planerar att börja spela gitarr igen!
Nickeshake och Siken är nämligen på väg att återuppstå från det, inte döda kanske, men lama (inte en sån som spottar, eller jo lite)! Han hade tidigare planer på att åka till Japan men eftersom jag i själva verket är en ond häxmästare såg jag till att hans planer gick i stöpet för min egna vinnings skull. Mer om min framgång och hans elände (Japanresan inte att spela) kan ni läsa på http://messatsu.blogg.se och då framförallt i inlägget som heter "En Studie i Monumentalt Misslyckande."
Bara så ni vet så är vi jävligt bra. Om det flyter på kommer det antagligen upp en hemsida med lite låtar på någon gång under det här seklet (det är sant vi har en 90 år lång tidsfrist).

Nu ska jag lägga mig och fundera på ordet tidsfrist. Finns det andra fristar också? Kan man ha mjölkfrist om det snart är slut på substansen i fråga? Och vad är då skillnaden på mjölkfrist och mjölkbrist, är frist ett förstadie till brist? Om ett träd har tappat sina grenar, och tycker att detta är mycket tråkigt, men snart kommer att kunna växa ut dom igen har då trädet en trist kvistbristfrist? Visst...


Jag säger som sist (rimmar på frist).

Hejdå! (sa nog inte det, kommer inte ihåg)


En resa till en främmande plats.

I kväll blir första kvällen som jag kommer lägga mig relativt tidigt. Jag ska nämligen iväg och prata med två personer på en plats som jag förhoppningsvis ska spendera min praktik på, Jämtkraft. Ska vara där 09.00 och jag vill gärna ha hunnit vakna till liv när jag väl kommer dit så jag tänkte kliva upp när Nattis går vid 07.30.
Lite spännande hur det blir faktiskt, är inte det minsta nervös än dock men det kanske kommer.

Var på armbrytning igår för första gången i mitt liv. Det var helt annat än jag väntat mig. Tekniken som används vid riktig armbrytning skiljer sig enormt från vanliga "krogbytningen". Riktigt, riktigt roligt var det iallafall och killarna där varnade mig för smärtan jag skulle få uthärda idag. Jag klarade mig rätt bra dock, lite trött i underarmarna bara. Men det var inga problem att gymma idag igen. :-)
Om jag kommer fortsätta med brytningen så kommer jag måste lägga om min styrketräning lite, tror inte jag kommer ha tid gå på gym 5 ggr i veckan längre då. Men men, det löser sig nog på något vis.

Och så till förklaringen av rubriken:

Det hände nämligen en lustig sak på träningen idag...
Gick genom grindarna på badet i vanlig ordning och hamnade bakom en mamma med sina två barn som, inte särskilt raskt, tog sig genom korridoren framför mig. Och eftersom barnen sprang kors och tvärs vid sin mor tog jag mig givetvis inte förbi. Plötsligt stannade det ena barnet och började läsa på en lapp som satt på väggen så jag tog chansen att smita förbi. Vet inte om det var tiden det tagit från grinden fram till dörren eller vad det berodde på men jag klev, i vilket fall som helst, in i omklädningsrummet.
Tog av mig skorna och konstaterade att det inte var så många andra skor där och tänkte "skönt, då är det inte fullt i gymmet". Noterade en pall till vänster precis inne i omklädningsrummet som inte brukar stå där men reagerade inte så mycket över det.
När jag sedan kollade upp blev jag lite förvånad av att det stog en äldre kvinna en bit längre in och sminkade sig. Hon verkade inte bry sig och jag reagerade inte så jättemycket på det heller i början, jag tänkte att hon kanske var där med sin lilla son. Men så insåg jag att det brukar ju isåfall vara tvärtom, att den lilla sonen istället får följa med mamman in på damernas. Jag kände nu att den förnimmelse av väldoft jag tidigare anant inte bara var en förnimmelse. Det var lukten av parfym, i mängder! Och det var då, cirka 3 millisekunder senare, som det gick upp för mig: JAG HADE GÅTT IN PÅ DAMERNAS OMKLÄDNINGSRUM!
Jag trodde först inte det var sant, hur kunde jag ha lyckats med det? Jag har gått samma väg 20 gånger den senaste månaden! Jag ryckte iallafall åt mig skorna illa kvickt och smet tyst som en mus ut därifrån innan någon lade märke till min närvaro. Fortfarande bar jag dock på en gnutta tvivel på mitt misstag tills jag stängt dörren bakom mig och nu klart och tydligt kunde se skyltet med symbolen för att detta var en facilitet endast ämnad för kvinnor...
Kände mig rätt förvirrad, snopen och full av skratt när jag gick den sista biten till omklädningsrummet jag egentligen siktat på från början! Ingen skada skedd dock, det går ju lyckligtvis att skratta åt missödet. :-)


Vad händer i helgen gott folk?
Jag är lite småsugen på att åka till Hammarn. Funderar på om det är värt det eller om jag ska hålla mig här. Har några timmar i morgon kvar att bestämma mig.


Nu blir det som sagt tidig kväll för mig.
God natt!

Insomnia.

Sitter här vid datorn och äter frukost efter en lång och värdelös natt. Helt sjukt! Har aldrig någonsin haft problem med att sova. Men just i natt, utan någon som helst uppenbar anledning. Lade mig vid ca 00.30 som vanligt, låg vaken en timme kanske innan jag somnade, sen vaknade jag med 20-30 minuters intervaller till strax efter 4. Så sjukt irriterande! Tänkte ta igen sömnlösheten med sovmorgon idag men istället ringde dom från Jämtkraft och väckte mig, vilket i och för sig var en bra sak...

Nu verkar det som att det äntligen löst sig för mig med praktikplats. Vi skulle försöka samåka så gott det gick första tiden och efter det trodde dom att jag skulle kunna vara stationerad i Lugnvik den mesta tiden.
Nu är det alltså så gott som bokat med praktiken, allt som återstår är en träff med han jag ska vara med och med chefen för stället på fredag morgon för att se så vi inte hatar varandra från första ögonblick.

Har inte hänt så mycket mer än men jag hinner säkert fylla på med mer framöverdagen.

På återseende!Teknikens under!

Min dator är trasig. För typ 3 gången. Samma fel.
Processorn blir för varm så datorn stängs av. Tror att anledningen är att kylfläkten först blir full av damm så att tempen stiger, sen jag jag dammsuger ur den så knäcker jag lagret av kylpasta som ligger mellan fläkten och CPUn eftersom fläkten sitter så dåligt i moderkortet. Så för att fixa det så får jag lossa fläkten, dammsuga ur den noggrant, tvätta bort den gamla kylpastan, lägga på ny och sedan försöka få tillbaka fläkten.
Så funkar det ett par månader till...
Nej det blir nog en ny dator snart om ekonomin tillåter efter nästa utbetalning av studiemedel.
Kanske skulle köpa en på Mediamarkt! Skulle gissa att man får en skrivmaskin med en fasttejpad miniräknardisplay. Eller en spikpistol.

Var och tränade för någon timma sen så nu är jag nyduschad och sitter framför datorn ätandes makaroner och köttfärssås. Mums!

Börjar fundera och planera kommande Halloween nu också. Har aldrig varit på en maskerad så jag är sjukt sugen på att hitta på något roligt i år. Jag vet inte riktigt vad jag ska klä ut mig till men det finns ju en del att välja på så det lär väl lösa sig. Däremot har jag lite förslag på utklädnader till mina vänner:
Jesper - Stålmannen (den är given) eller fantomen kanske, det skulle vara sjukt roligt.
Olle - En glad människa, ingen skulle känna igen dig.
Robert - För din skull skriver jag inte det på internet...
Marie - En mumie, du har ju typ 1/10 av dräkten klar! (förlåt ^^)
Bäst jag slutar där, vore ju trist att inte ha någon alls att umgås med på Halloween. :-P

I morgon ska jag kanske följa med min kusin på armbrytarklubben, ska bli rätt kul att prova på faktiskt. Är så sjukt sugen på att ha någonting att träna för!

Om ni skulle få tråkigt så kan jag rekommendera ett roligt litet spel att underhålla er mer. Det är bara en level! :-) This is the ony level


Det får vara nog för nu. Kommer kanske på något mer senare.

Babai!

Kalasdag

Har det inte varit idag... Jorå, det har det!

Började med att svärsläkten (korrekt) var och hälsade på mellan typ 12 och 14. Efter det var det lugnt hela dagen så pass att vi hann stöka undan efter första påhälsningen och laga oss lite middag. Senare kom Edvin, Elin och Emil och strax därefter Jennie och Patrik sedan Hanna och till sist Ogan. När till sist bara Hanna och Ogan var kvar så dök helt plötsligt Johannes, Sofia, Olle och Malin upp på överraskningsbesök. Riktigt kul att så mycket folk var i farten faktiskt.
Nu har Nattis gått och lagt sig igen eftersom hon ska upp och praktisera i morgon. Själv blir jag väl uppe någon timme till om jag lyckas hitta något att sysselsätta mig med.

Mediamarkt ringde förresten mig häromdagen igen, som om inte jag hört nog från dom... Det var en kille som hade sett en lapp (ALLTSÅ, VAFAN?! SKICKAR DOM SERIÖST LAPPAR?!?!?!) om att jag inte fått mitt paket men jag upplyste honom om att jag fått mitt paket. Poängterade också att det givetvis inte var det paket vi kommit överens om. Han blev givetvis förbluffad över misstaget... Han frågade ifall jag ville att dom skulle skicka ett nytt men den här gången fick det vara nog. Nu sitter fästet där det sitter. Han svarade iallafall att om jag någon gång hade vägarna förbi så var det bara att ta med det så fick jag byta. Bra att veta ifall jag skulle känna för att borra nya hål i väggen för att få jävlas med ett nytt fäste.
Jag ska ringa i morgon igen och jämföra priserna få fästet jag först köpte och fästet jag har nu, visar det sig att jag betalat överpris för detta så blir det en arg lapp (eftersom det är via lappar dom kommunicerar), eller om jag går så långt att jag stjäl deras pennor och lamslår deras företag!

Ju mer vi umgås med alla från Hammarn desto mer sugen blir jag på att flytta tillbaka dit. Aldrig trodde jag att jag skulle säga det här men, det är roligare i Hammarn! Visst Östersund har mer möjligheter och har man intresset för att gå på krogen och träffa nya människor (som folk tydligen tror att man gör) så är väl Östersund bättre lämpad. Men när man, som jag, sitter på ålderns höst och hellre ägnar sina dagar åt en runda bridge i goda vänners lag så är Hammarstrand en bättre anpassad arena. Närå. Jag spelar inte bridge.
MEN! Om jag ska tillbaka till Hammarn igen ska jag ha ett hus! Jag har länge varit sugen på hus men nu när jag jävlats med att sätta upp TV och dra kablar, och samtidigt försöka att åsamka väggarna så lite skada som möjligt, i denna betongbunker så känner jag hur skönt det vore att ha ett hus. "Jaha, här vill ja ha kablar." TJOFF! Så river man väggen, sopar in kablarna bakom och smaskar upp en ny vägg. Lugge, jag har sett Room Service jag vet hur man gör, även om ett inredningsprogram med mig skulle ha titeln "Den galloperande snickaren - river igen!" eller något liknande.


Äh, vafan.
Tja!

GRATTIS NATHALIE PÅ 21-ÅRSDAGEN!

Hoppas du får en underbar dag älskling!

Fotboll!

Har jag då minsann inte tittat på ikväll... Vad trodde ni egentligen?

Nej idag har jag pysslat ännu mer i lägenheten. Inte så mycket kanske men fått upp ett vinställ och städat iallafall. Det är ju nämligen födelsedagskals här i morgon! En viss fröken Eriksson fyller ju faktiskt, *mumlar* humumhmmm....., år! Nej jag vet faktiskt hur mycket hon fyller, hon är ju lika gammal som mig! Alltså blir hon, *mumlar* humumhmmm......! Ehh, typ 21 va? 2009-1988=21, gött det stämmer!

Har även plockat upp och dammat av en gammal hobby jag har idag, photoshop! Tyvärr blir min hjärna alldeles för uttråkad på att göra seriösa saker så det har mest blivit halvelaka (ganska mycket elaka) skämtbilder av mina kompisar (Robert uteslutande). Men kul är det!

I samband med träningen håller jag också på att försöka gå upp i vikt. Satsar på ca 0.5kg i veckan upp emot kanske 85-90kg någonstans beroende på hur långt jag kan gå innan jag bangar ur. Har dock inte gått så bra än, första veckan stod jag helt still. Tjuvvägde mig igår också och till min förskräckelse stod jag fortfarande helt still. Men det är måndag morgon som räknas, vi får väl se då. Blir kanske till att börja med att väga maten och räkna kalorier igen. Det svåra är bara att ha koll på hur mycket man förbrukar nu. Eftersom min vardag mestadels består av att sitta vid en dator nu så har jag fegat och dragit ner på kcalen rätt rejält sen i somras då jag faktiskt rörde på mig. Viktplatån till trots så går träningen bättre än någonsin så överlag är jag nöjd ändå.

Har fått en kallelse till tändläkaren också, WOHOO! Jag tänker inte gå. Det är en av fördelarna med att bli gammal/are (ja det heter gammalare), man får göra som man vill! WOHOO! Kanske går nästa gång...

Nu tog det slut på saker att skriva igen. Hoppas ni åtminstone inte känner att de typ 3 minuterna som det tog att läsa detta var bortkastat. Eller vafan, hoppas ni tyckte det. Desto roligare för mig om jag lyckats lura någon stackare!


Nu blire mer mat!

Gnite!

Från smått till stort.

Har idag pysslat med att gömma lite kablar till TVn, det blev en del jobb eftersom jag fick bygga en ny tröskel ut till hallen. Det gjorde inte så mycket eftersom jag nu fick tillfälle att köpa mig en såg! :-)
Riktigt nöjd med resultaten och tv-hörnan blev riktigt "clean".
Har också varit iväg och köpt fjärrstyrda uttag så att jag nu kan tända och släcka vitrinskåpet, fönsterlampan samt slå av strömmen till tv/stereoprylarna så slipper de stå på stand-by och dra ström.

Så här blev kabeldragningen:


Sitter för tillfället och kikar på en intervju med Carl Sagan och Stephen Hawkins (världens smartaste man) och universum och dess skapelse. När man hör vad de har att säga om allt därute som vi inte förstår oss på så förstår man hur obetydligt en kabel egentligen är.

För er som åtminstone en aning känner för att åtminstone få ta del av ett fragment av det mysteriet som universum är så rekommenderar jag att ägna 10 minuter av ert liv åt denna video:
God, the Universe and everything else
sedan är det bara att klicka er vidare därifrån tills nu lessnar!


Oavsett om ni är så pass intresserade av universum eller inte så att ni kikar på filmen så tycker jag ändå att ni ska se låten jag länkade till i inlägget "A glorious dawn". Läs texten och njut av musiken, mer material för eftertanke finner ni knappast i någon annan låt.If you want to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe. - Carl Sagan
P.S! Hittade precis en sjukt "rolig" video där Sagan beskriver den 4 dimensionen (vi har 3 dimensioner bredd, höjd och längd). Videon är grymt pedagogisk och skulle kunna visas för en mellanstadieklass, han beskriver nämligen med urklippta figurer och pratar bland annat om en påhittad värld vid namn "flat-land".

4th dimension

Jag måste säga att det grämer mig att veta hur "många" som kommer läsa det här och kanske till och med börja se någon av det tre klippen utan att ens lyckas uppbringa ett uns av intresse för ämnet. Det här är nämligen inte någon påhittad kultur från Asien eller ett fotbollslag som tagit sig upp till högsta ligan. Det här är ett ämne om oundvikligt involverar oss alla, allt vi vet, allt vi känner till och allt vi är. Vi kan blunda för kunskapen men vi slipper aldrig undan fenomenet i sig.

Måste avsluta med ett till citat. Få saker fascinerar nämligen mig så mycket som människor med kunskap, och den här mannen har antagligen mer än de flesta av oss någonsin kommer att kunna drömma om.

However, if we discover a complete theory, it should in time be understandable by everyone, not just by a few scientists. Then we shall all, philosophers, scientists and just ordinary people, be able to take part in the discussion of the question of why it is that we and the universe exist. If we find the answer to that, it would be the ultimate triumph of human reason -- for then we should know the mind of God. - Stephen Hawkins

Sweet lemonade!

Idag har jag äntligen fått mitt efterlängtade väggfäste till TVn. Lite lustig historia faktiskt...
Eftersom Nattis fyller år på söndag så kommer det (som brukligt) hit folk och ska fika och kika på lägenheten. Jag var inte så pepp på att visa upp den röra vi haft här den senaste veckan så jag var aningen stressad att få hem fästet. Väntade till ca 14.30 utan att jag fått något avi på post eller sms så jag bestämde mig för att ringa och höra vart det tagit vägen. Ringde och fick prata med en tjej på kundservice som tyvärr inte visste nånting om det men skulle kolla upp det och ringa tillbaka, vilket hon självklart inte gjorde.


Alltså, vilket fantastiskt upplägg på en kundtjänst. Deras arbetsuppgifter består alltså i att:
1. Svara i telefonen. Inte särskilt bråttom har dom heller, det får gärna ta en kvart eller nånting så dom hinner sjugna upp och inte låta så nyvaken när dom väl tar samtalet.
2. Oavsett ärende svara "Nej det vet jag tyvärr inte men jag ska springa och prata med (valfri påhittad avdelning) så får dom ringa upp dig så snart som möjligt!".
3. Lägga på luren och somna om.
Det är ju ett perfekt extraknäck för en student eller liknande, man kan bara vidare koppla telefonen till sin mobil så kan man lura i kunderna skit var man än befinner sig, fabulöst!

Ja, iallafall...
Precis när jag lagt på för att hon på kundtjänsen skulle kunna prata med Bartemius Crouch på Avdelningen för internationellt magisamarbete vid trolldomsministeriet (eller vem/vad det nu var) så fick jag ett sms att mitt paket fanns att hämta. Lite pinsamt tyckte jag då att det vara att jag precis ringt och varit butter över min försvunna leverans. Jag hade dock ingen anledning att skämmas...
Hämtade paketet och, trot eller ej, där var ett TV-fäste! Självklart inte det TV-fäste vi kommit överens om att jag skulle få, men ett tv-fäste ändock. Jag hade ju från början köpt ett tiltbart fäste eftersom jag tyckte det kunde vara bra att kunan justera, vilket också han som fixade mitt nya hade noterat. Han frågade till och med ifall jag ville ha ett vanligt eller ett tiltbart. När jag fick reda på att det inte var någon prisskillnad för mig så svarade jag givetvis att jag ville ha det tiltbara. Det fick jag inte! Big f*ckin' surprise...

Nåja nu sitter det iallfall monterat och TV-rummet är städat igen. Blev riktigt bra faktiskt!
Nu återstår bara att packa ihop och skicka tillbaka det gamla fästet igen, inget som vet var man kan tag på sån't där mjältbrandspulver som var populärt i terroristkretsar för ett par år sedan?
Nä, nu ska vi inte vara såna! Eller jo förretsen...
Varit på ögonkoll hos Memira idag igen, allt såg bra ut. Skönt att höra (se). Tränat idag också, som alla andra vardagar, gick sjukt bra. Dom senaste veckorna har de flesta passen gått riktigt, riktigt bra! Kan ha en del att göra med att jag koncentrerat mig mer på det mentala biten nu, att fokusera och tänka positivt. Låter kanske tramsigt men med rätt inställning blir man så jävla mycket starkare.

Nattis fixade middag idag medan jag höll på och donade lite i vardagsrummet. Kycklingwok med cashewnötter och ris, galet gott! Efter middagen tog jag en dusch och nu sitter jag och är mitt allra slappaste jag iklädd shorts! Livet é gött! Nattis ser ut att ha det aningen tristare där hon sitter mitt emot mig och sliter med anmälningar till någon hundutställning i november. Det är i princip det enda hon har sysslat med på kvällarna hela veckan, men hon är så duktig! :-)


Nu ska jag sätta mig med plugget igen och försöka knäcka den där jävla ekvationen, ringde skolan och trodde att jag löst den tidigare idag men min käre klasskamrat Simon poängterade så vänligt att så var inte fallet. Suck...
Jaja, skam den som ger sig!


Vill ni höra en till bra låt som inte är i närheten av den jag länkade igår kan jag rekommendera denna: http://existenz.se/out.php?id=17275

OBS! Videon är aningen barnförbjuden. Text/video är väl inte min grej precis men låten är fenomenal. Jag förmodar dock att skaran som uppskattar den är rätt blygsam.


A glorious dawn

A still more glorious dawn awaits
Not a sunrise, but a galaxy rise
A morning filled with 400 billion suns
The rising of the milky wayA gloriuos dawnVad ska man säga?
Fantastiskt.

Kört fast! (lös mitt problem)

Och inte är det i den lilla snö som föll igår natt, den är redan borta. Nu är det bara kallt, mörkt, blött och blåsigt!
Nej jag har kört fast i plugget IGEN. Allting tuffar i regel på fint ända tills man stöter på någon som helt och hållet ställer till det. Oftast tar det någon dag och sen har man tagit sig förbi det, men det här verkar vara något utöver det vanliga. Jag kan bara konstatera att för att förstå teorin bakom reglerteknik ska man ha läst en hel del matte. Lyckligtvis behöver jag inte ha koll på allt in i minsta detalj men det hjälpte inte riktigt den här gången.

Det är denna ekvation som jag inte lyckas lista ut hur dom har räknat på. Det allra mest retsamma är orden "härav erhålles", som om det vore en självklarhet! Man ska bara slänga en snabb blick på uppgiften och småskrattandes tänka: Jaha, ja där ska det ju vara så...


Vad det handlar om har inte så stor betydelse, det jag fastnar på är hur "erhåller" den näst sista ekvationen!
Har grubblat på det här länge nog, jag hoppas att någon kan kommentera och hjälpa mig lös ur det här träsket.


Jag ska käka lite kvällsfika nu sen lägger jag mig och sover på saken, det kanske klarnar bland drömmarna!


EDIT: Såg att figuren i bilden inte syns men man får se hela om man högerklickar och väljer Visa Bild (iallafall i Firefox).

G'natt!

Kvällstankar

Nu är det dags att lägga sig att sova igen efter några timmar datorspelande. Jag har nämligen hittat ett nygammalt spel som heter Operation Flashpoint, det är en krigssimulator som jag och Viklund framför alla spelar men ibland får vi även förstärkning av Valli, Allman och Patrik. Det brukar bli någon timme på dagen men framförallt är det behändigt att passa på nu när Nattis ändå sover och jag har tråkigt. :-)

Men det är ändå nu, när jag får krypa ner i sängen bredvid världens tröttaste och gosigaste flickvän, som nästan är höjdpunkten på dagen. En mycket rolig sak är att hon dagen efter till 99% glömt bort det jag säger när jag väcker henne. T. ex. berättade jag häromnatten att klockan var 00.33 när jag lade mig och att hon skulle få 100kr om hon mindes det morgonen efter. Jag fick behålla mina pengar. ;-)

Utanför fönstret har snön precis slutat falla och nu ligger ett vitt fint täcke kvar på marken. Visst är det trisst att sommaren åter igen har gått mot sitt slut men det är ändå rätt mysigt med vintermörkret, speciellt när man kan krypa ner i soffan och kika på någon bra film och bara behöva se ut på kylan genom ett isolerat fönster.

Jag håller tummarna nu för att paketet med väggfästet kommer i morgon så vi får någon ordning på lägenheten igen, det är ju nämligen födelsedagskalas här på söndag och då vill man ju helst ha det någorlunda hemtrevligt iallafall.


Nej nu kan jag inte hålla mig vaken särskilt länge till så nu smiter jag iväg härifrån.
God natt på er allihopa! (läser ni det här på dagen kan ni spara "god natt"-et tills nästa kväll. ;-) )

Mediamarkt

Ja jag säger då det, aldrig har jag ångrat en affär så mycket som jag gör med det jag handlat på Mediamarkt. Det var absolut inte något fel på prylarna eller priset på dom för den delen heller. Men vilken jävla strul...

Började med att jag den 18/7 köpte en TV och ett hemmabiosystem. Kom hem med grejorna och hade känslan av ett barn på julafton när jag packade upp och kopplade in prylarna! Men mycket snart byttes den känslan ut mot frustration när jag insåg att en gummifot på subwoofern saknades, detta gjorde alltså att den stod och vinglade på de tre återstående. Det löste sig "lyckligtvis" temporärt tack vare den dåliga kvalitén på klistret som tidigare nämnda gummifot skulle suttit i. Det hade nämnligen lossnat en till som låg kvar i kartongen, så jag lade den mitt på kanten så att den stod någorlunda bra iallfall.
Ringde direkt för att få tag på någon på Mediamarkt men det var stängt för helgen. Ringde på måndagen efter, började att ringa så fort växeln öppnade vid 10. Men allt som hände var att jag fick lyssna på deras väntmusik i ca 20 minuter innan samtalet avbröts. Höll på så resten av dagen, ringde även runt till andra Mediamarkt i Sverige för att höra om Sundsvall hade något fel på växeln. Till slut, sju timmar senare fick jag tag på någon. Denne någon skulle fixa en ny och skicka den på posten så fort som möjligt. Jag trodde på det...

Inget brev dök upp och jag glömde bort det helt och hållet, efter två månader var jag till Sundsvall igen och tänkte att nu ska jag fixa den där tassen! Snackade med informationen som inte hade en aning eftersom ingen skrivit upp något sådant i mitt ärende (förbluffande va?). Fick sen prata med densamme säljare som sålt mig prylarna från första början, vi kan kalla honom Fredrik (eftersom det är vad han heter). Fredrik hade tyvärr ingen på lager och kunde inte få lös någon från deras demo-ex heller så han skulle beställa nya och ringa mig när han fick tag på dom. Okay fine, tänkte jag och sa till honom att jag som kompensation för besväret ville köpa golvstativ till mina högtalare till ett bra pris. Tyvärr höll dom på med inventering av lagret så jag fick inte köpa några stativ, jag frågade då istället efter väggfäste till min TV och det hade dom minsann! Han drog av några tior på fästet och jag kände mig åtminstone lite mildare inställd mot denna samling amatörer igen. Jag blev även lovad att bli uppringd angåenge golvstativen till högtalarna.

Självklart ringde ingen om gummitassarna men efter ett tag dök dom upp i ett brev och jag klistrade på dom och var tillfreds med det, jag hade iallafall grejorna i trim nu.

Det tog någon vecka innan jag fått tag på en slagborr så vi kunde montera väggstativet men nu skulle det iallafall göras! Började plocka ihop vår nya TV-bänk som köptes in eftersom vi nu skulle ha TVn på väggen. Kopplade ur alla grejor och bar ut gamla TV-bänken. Började mäta in var TVn skulle sitta och kikade hur väggfästet fungerade, och vad får jag se... VÄGGFÄSTET PASSAR INTE MIN TV!
Alla möjliga tankar om vilka attentat man skulle kunna uträtta på inköpsstället började surra i mitt huvud. Men jag tog mig till sans och ringde igen.

Fick först prata med någon på Kundservice som med sin oöverträffliga utbildning och briljanta kunskaper kunde lista ut att jag fått fel fäste. Jag skulle däremot prata med en försäljare, så jag fick vänta på att dom ringde upp. Klockan var nu 11.30 och han var osäker på att dom skulle hinna innan lunch.
Nu vet ju jag inte vilka lunchtider dom har där men när ingen hört av sig innan 15.00 fick jag nog och ringde igen, blev då kopplad till en säljare som också han lyckades lokalisera felet, jag hade fått fel fäste. Givetvis skulle dom ordna detta MEN det var serviceavdelningen som jag skulle prata med, så dom skulle ringa upp mig.
Efter två timmars väntan fick jag samtalet därifrån och vi kom överens om att de skulle skicka ett nytt fäste samt en retursedel för den gamla så att jag skulle klara mig utan några kostnader.
Så nu väntar jag bara på mitt nya vägg-fäste.

Trodde då att jag hört det sista från dessa imbeciller tills ärkeklanten Fredrik ringer mig nu och säger "Hej, Fredrik på Mediamarkt här! Du, jag har inte fått tag på några gummitassar till din woofer än men jag ska höra vidare och se var jag kan beställa dom". Jag svarar att jag redan fått tassarna för typ två veckor sedan och han förstår inte alls hur det har gått till. Sen säger han även att han har en lapp om golvstativ och undrar om det var gummitassarna dom syftade på. Jag svarade då, med en ton man bara kan uppbringa efter 3 månaders misströstan och irritation över ett företag, "Nej det var golvstativ till högtalarna jag var ute efter men jag skaffar dom någon annanstans. Nu går jag bara och väntar på ett nytt väggfäste till TVn eftersom jag fick fel sist jag var hos er, så nu blir det nog inget med Mediamarkt för min del". Han hade självklart ingen aning om allt strul jag haft med väggfästet och beklagade såklart allt trassel. Jag tackade dock för mig och avslutade samtalet.


Och det var väl allt för nu. Jag ser fram emot mitt paket med stor förväntan. Vad skall det innehålla? En kanot, en pall risgrynsgröt, en hamster eller kanske ett bevis för att Einstein hade fel? Ja möjligheterna är stora! Jag vill bara få allt överstökat och lämna kapitlet: "Mediamarkt, en studie i frustration" bakom mig.
Den blev ett gnälligt inlägg det här men jag börjar faktiskt bli jävligt less!


RSS 2.0